Bitcoin-priset kan tredubbla även efter en blygsam omkoppling från guld, säger JP Morgan

JP Morgan tror att ett läge byter från guld till bitcoin eftersom Lagring av värde tillsammans med en större användning kan öka symbolen till nya ATH.

Trots att det har ett komplicerat förflutet verkar det som om JP Morgans kärlek till Bitcoin växer varje dag tack vare dess potential som en investering och värdeförråd.

I en färsk rapport delade den amerikanska banken med sina investerare Bitcoin Loophole en analys av Bitcoins nuvarande situation och möjliga framtidsscenarier avseende priser och grundläggande värde. Banken förklarade att Bitcoin under de nuvarande förhållandena har goda chanser att öka sitt pris.

JP Morgan tror att Bitcoin kan vara ett alternativ till guld

JP Morgan tror att investerare kan byta från guld till bitcoin som ett sätt att diversifiera sin portfölj och ha en annan okorrelerad värdelagring. Detta är särskilt viktigt för dem som inte vill vara helt beroende av guld när det gäller att diversifiera sin riskexponering:

”Till och med en blygsam trängning av guld som en” alternativ ”valuta på längre sikt skulle innebära en fördubbling eller tredubbling av bitcoinpriset.

Rapporten tillägger också att antagande är nyckeln till att öka Bitcoins upplevda nytta och därmed dess pris. De förklarar att det är nödvändigt att observera ett mer betydande antal ”ekonomiska agenter” som accepterar kryptovalutor som betalningsmedel för att kunna prata om ett historiskt prisuppskattningsscenario.

Detta är inte långt från verkligheten. Faktum är att bitcoin ökar acceptansen av stora ekonomiska agenter (vilket verkar bevisa JP Morgans avhandling). Den senaste tidens prisökning från 10 500 dollar till nuvarande 13 110 dollar började efter att betalningsprocessorn Square tillkännagav en investering på 50 miljoner dollar i Bitcoin.
Du kanske också gillar:

Anthony Pompliano: Bitcoin-pris till 100 000 $ till december 2021 (exklusiv Pomp-intervju)
Investment Giant Fidelity: Bitcoin är en värdefull butik
Äger mer guld än Bitcoin, rekommenderar Galaxy Digital Michael Novogratz

PayPals tillkännagivande att stödja köp och försäljning av kryptovaluta -BTC, ETH, BCH och LTC för nu – katalyserade också kryptomarknadernas hausse-känsla ytterligare.
En generationens sak

JP Morgan försäkrar också att Bitcoins acceptans inom den globala finansiella kulturen går igenom ett kulturellt eller generationssammanhang. När boomers lämnar marknaden och årtusenden tar en mer framträdande position blir Bitcoin och andra digitala tokens mer relevanta i investeringsvärlden.

„Den potentiella långsiktiga uppåten för bitcoin är betydande eftersom den konkurrerar mer intensivt med guld som en“ alternativ „valuta, tror vi, med tanke på att Millenials över tid skulle bli en viktigare komponent i investerarnas universum.“

Detta påstående måste dock tas med en nypa salt eftersom studier visar att Gen Z – Millenials avkomma – inte är lika entusiastiska över användningen av krypto, utan väljer alternativ som involverar digitalisering av fiatpengar.
Jp Morgan tror att Bitcoin till stor del kan antas, men GenZers tror annars
Gen Zers är inte riktigt intresserade av Bitcoin. Bild: Business Insider

JP Morgans uttalanden visar bankens förmåga att anpassa sig till nya marknadstrender, vilket också är kännetecknande för PayPal. För bara två år sedan sa bankens VD att Bitcoin var „värre än tulpanlökar“ medan PayPals VD hänvisade till Bitcoin på samma sätt:

”Bitcoin är historiens största bluff. Det är ett kolossalt pump-och-dump-system, som världen aldrig har sett.

Bitcoin har det bra, med många modeller som förutspår potentiellt uppåtgående beteende under de närmaste månaderna. Den mest kontroversiella och diskuterade, stock-to-flow-modellen, förutspår att Bitcoin skulle kunna nå 1 miljon dollar runt 2026.